Warmtewisselaars

De techniek

Afbeelding1 72 dpi
SONY DSC 1. Gaasfilter
De buitenlucht wordt aangezogen door een RVS strekgaasfilter.
Dit filter voorkomt snelle vervuiling van de wisselaar.
Het filter kan eenvoudig worden gereinigd met een borstel of hogedrukreiniger.
Centrifugaal Jochems 3,5x3,5 2.Ventilatorsectie
De verse buitenlucht wordt aangezogen door een dubbel aanzuigende centrifugaal ventilator met een hoog rendement en tevens een laag stroomverbruik. Het geheel is gemonteerd op trillingdempers. Op de persmond zit een flexibel aansluitstuk zodat de hele ventilator trillingsvrij zijn werk kan doen.
Axiaal2 3,5x3,5 3. Axiaal ventilator
De warme (verzadigde) stallucht wordt via één of meerdere axiaal ventilatoren afgezogen. Afhankelijk van de opstelling van de warmtewisselaar kunnen de axiaal ventilatoren in de gevel of op het dak geplaatst worden. De axiaal ventilatoren worden geselecteerd op hoog rendement en laag geluidsniveau. De warme stallucht wordt aangezogen aan de voorzijde van de wisselaarsectie via de openingen aan de bovenzijde van de warmtewisselaar (binnenopstelling) of via een opening in de zijwand van de stal die met een geïsoleerd kanaal is verbonden met de warmtewisselaar (buitenopstelling). Aan de achterzijde van de wisselaarsectie verlaat de stallucht de wisselaar en wordt afgezogen via een schacht of via kokers naar buiten.
SONY DSC 4. Wisselaarsectie
De langwerpige wisselaarsectie, variërend van 7 tot 10 meter lengte, bevat een kunststof kanalen pakket. De wisselaar heeft hierdoor een groot warmtewisselend oppervlak en een hoog rendement.De wisselaarsectie is te openen voor reiniging door middel van een scharnierbaar dak.
Aanzuig 3,5x3,5 5. Aanzuigsectie
De stalluchtaansluiting voor de warmtewisselaar zit naast de ventilatorsectie. Tussen de stal en de warmtewisselaar komen geïsoleerde kanalen waardoor de stallucht kan worden aangezogen.