Luchtmengkasten

TYPE LUCHTMENGKASTEN (LMK)

 Standaard Luchtmengkast:
standaard 7x9  De omkasting  van de luchtmengkast bestaat uit een frame van aluminium profielen en epoxy gecoate stalen panelen welke aan de binnen kant zijn voorzien van 25 mm dik isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal is afgewerkt met een aluminium coating. De bedieningszijde is voorzien van nauwsluitende servicedeuren of luiken. De luchtmengkast staat op een gecoat frame gemaakt van 50 of 80mm proefiel.De luchtmengkasten zijn voorzien van aluminium kleppenregisters met direct gekoppelde servomoteren.De standaard range van luchtmengkasten is voorzien van frames voor zakkenfilter. Deze holdingframes zijn voorzien van een roestvrijstaal gaas filter (RVS) 600×600 mm. Daardoor is het altijd mogelijk onze standaard luchtmengkast te voorzien van zakkenfilters.De aanzuig van de buitenlucht gaat via een regenrooster/gaasfilter die in de buitenmuur wordt gemonteerd of doormiddel van een koker door het dak.Optioneel: Verwarmingselement (zie technische specialismen)
 Luchtmengkast met zakkenfilter:  
 LMK standaard 7x9  Door het grote filteroppervlak is de luchtstroomsnelheid in het filtermedium laag en kunnen ook de kleinere stofdeeltjes worden opgevangen. Het filterrendement is circa 86%.Het zakkenfilter kan eenvoudig uit het filterframe worden gehaald.Schoonmaken van het filter kan met water en zeep of met een hogedrukreiniger.Zakkenfilters worden gebruikt voor het filteren van de stallucht en buitenlucht. Zakkenfilters zijn van progressief opgebouwde, onbreekbare synthetische vezels.
Deze worden gemonteerd in een frame van gegalvaniseerd staalplaat.Optioneel: Verwarmingselement (zie technische specialismen)
 
 Luchtmengkast met automatisch filter:
 Drukfilter 7x9  Het automatisch filterreinigingssysteem met drukfilters kan op elke luchtmengkast wordengebouwd. Het filterrendement is 99,7% voorstofdeeltjes van 0,3 micron en groter. De luchtsnelheid door het filter mag niet hoger zijn dan 0,5 m/sec. De drukfilters zijn daarom voorzien van veel filterdoek. De diameter en de lengte zijn hierop aangepast. Het filterdoek is volledig van kunststof en voorzien van een specialecoating.Doordat de lucht met een lage snelheid en weinig drukverlies door het filterdoek gaat, is de standtijd van de filters ook langer.
Het Plettenburg filterdoek is ontwikkeld door jarenlang onderzoek.Een paar keer per dag worden de filters gereinigd door het automatische reinigings-systeem. Elk filter heeft een magneetklep meteen sigma luchtdrukventiel. Door het sigmaventiel te openen, wordt direct lucht met een hogedruk in de binnenkant van het drukfilter geblazen. Hierdoor wordt het stof van het filtermedium verwijderd en opgevangen in de stofopvanglade onder de filters.Optioneel: Verwarmingselement (zie technische specialismen)