Technical Specialities

Air diffusion systems

In order to divide the conditioned air out of the Heat Exchanger or the mixed air out of the Air Mixer in the system, Plettenburg develops main diffusors. There are different material options, like ducts, oval channels, rectangular tubes, PVC-tubes, foil hoses and canvas hoses.

Independent of the shed manufacturer one has chosen, Plettenburg offers a customised solution for appropriate connections between the channels and the shed/cage system.

Spiro2 8x8

De hoofdverdelers worden uitgevoerd in thermisch verzinkte spiraal- gefelste buizen waarbij door variatie in de buisdiameters de weerstand in het systeem zo laag mogelijk wordt gehouden.
Alle componenten van de hoofdverdeler worden goed stromend uitgevoerd en zijn voorzien van verstevigende metuflensen en bijpassende spanringen met rubberen inleg. Indien er te weinig ruimte in het systeem is wordt de verdeler geheel of gedeeltelijk in ovale kanalen uitgevoerd.

De flexibele verbindingen tussen de systeemkanalen en de hoofdverdeler zijn van een hoogwaardige kunststof welke bestand zijn tegen temperaturen tussen de -30 en +50 graden.

Rechthoekig- vierkantkanaal / ovaal kanaal:

Naast de spiraal gefelste buizen, zijn de buizen ook verkrijgbaar in ovaal en vierkant/rechthoekig kanaal.

SONY DSC Spiro vierkant 8x8

 

Folieslang / Canvasslang:
De luchtmengkast of de warmtewisselaar kan met folieslangen of met een canvas doek op de hoofdverdeler worden aangesloten wanneer de hoofdverdeler bijvoorbeeld in het midden of op 1/4 en 3/4 van de stal is geplaatst.

 

 

Folie1 8x8 Canvas2 8x8 SONY DSC


PVC-buizen:

Tevens kunnen wij PVC-buizen van verschillende diameters voorzien van een gaatjes patroon geschikt voor Vleeskuikenouderdieren of bij Vleeskuikenstallen.


SONY DSC PVC 2 8x8