Warmtewisselaars

Type Warmtewisselaar

De Plettenburg warmtewisselaars kunnen zowel in de stal als daarbuiten worden geplaatst.

Voor beide opties zijn de vorm en afmetingen zodanig gekozen dat een optimale warmteoverdracht behaald wordt.

 

Warmtewisselaar Buitenopstelling:

 

SONY DSC

In samenspraak met onze klanten is een zelfdragende warmtewisselaar ontworpen die geheel naast de stal staat. Deze warmtewisselaar wordt opgebouwd uit een gegalvaniseerd stalen framewerk. Dit framewerk wordt geplaatst op een eenvoudige bouwkundige fundering. De buitenzijde van de kast wordt voorzien van geïsoleerde damwandprofielen in iedere gewenste RAL kleur. De platen hebben een hoge isolatiewaarde en laten zich gemakkelijk reinigen. Ook de aansluiting naar de stal voor de centrale aanzuig van stallucht wordt met deze isolatieplaten of geïsoleerde ronde kanalen gerealiseerd.

 

Optioneel: !!NIEUW !! Automatisch Filtereinigingssysteem, Verwarming, Sproei-installatie, 31% Stofreductie. Zie Technische Specialismen.

 

Warmtewisselaar Binnenopstelling:

 

Baas 72 dpi

De warmtewisselaar kan binnen in de stal geplaatst worden, hetzij in de nok of op een bouwkundig bordes/zolder. De wisselaar kan daartoe in elk gewenst formaat worden uitgevoerd. De totale lucht capaciteit  is bij het bepalen van de uiteindelijke maatvoering doorslaggevend. De warmtewisselaar wordt opgebouwd uit licht aluminium profielen met gegoten aluminium hoekprofielen. De buitenzijde van de kast wordt voorzien van kunststof plaatmateriaal. De platen hebben een hoge isolatiewaarde en laten zich gemakkelijk reinigen. Bovendien nemen de platen nagenoeg geen vocht op, zodat de levensduur aannemelijk wordt verleng. Het bordes met daarop de warmtewisselaar wordt onder een bepaalde hoek geplaatst zodat het condenswater in één richting stroomt. Aan het eind van de isolatieplaten wordt over de volledige breedte van de warmtewisselaar een goot gemonteerd. Deze goot dient ervoor om het condenswater op te vangen en af te voeren.

 

Optioneel: Verwarming, Sproei-installatie, 31% Stofreductie. Zie Technische Specialismen.