Nieuws

Nieuw Fijnstof Filtersysteem

Nieuw fijnstof filtersysteem

 

Voor reductie van 99% fijnstof, 39% geur en 99% endotoxines.

Ideaal voor pluimveehouders waarvoor stof het onderwerp van reductie is. Pluimveehouders voldoen zonder moeite aan de gestelde emissie-eisen terwijl ze hetzelfde aantal kippen behouden of een uitbreiding realiseren.

 

Filter 380

 

Moeiteloos voldoen aan de gestelde emissie-eisen voor fijnstof

 

Het stoffiltersysteem functioneert het best in stallen waarbij de ventilatielucht via één centraal punt naar buiten wordt gebracht. Het droge filter met een hoog luchtdoorlatend vermogen, wordt vóór de ventilatoren geplaatst. Fijnstof houdende stallucht wordt zo door het filterpakket gezogen. Om de ventilatiecapaciteit te blijven garanderen, is het stoffiltersysteem uitgevoerd met een automatisch reinigingssysteem. Deze reinigt het filter 4 tot 12 maal per dag met behulp van perslucht.

 

Tot 99% fijnstoffiltering en 39% geurreductie

 

Met het filtersysteem is het mogelijk om tot 99% van alle fijnstof (PM 10 en PM 2.5) uit de stallucht te filteren. Metingen tonen aan dat met het verwijderen van stof ook 99% van alle endotoxines en 39% geur worden gereduceerd. De speciaal voor de pluimveehouderij ontworpen stoffilters hebben een halfronde vorm. Het oppervlakte voor stofreiniging is daardoor extra groot terwijl het reinigingsmechanisme extra goed haar werk kan doen. De filters zijn uitgevoerd in polyester filtermateriaal dat goed te reinigen is met water.

 

Filterschema 380

Warmteterugwinning vanuit stoffiltersystemen

 

In kippenstallen ontstaat veel warmte. Samen met de geventileerde stallucht, verdwijnt al deze warmte zo uit uw stal. Gebruikers van stoffiltering, kunnen hun stoffiltersysteem gebruiken in combinatie met een concept voor het terugwinnen van warmte uit hun stallen. Vanuit het stoffilter zuigen ventilatoren dan de warme stallucht door speciaal ontwikkelde warmtewisselaars. De teruggewonnen warmte uit de stallucht wordt via de warmtewisselaars overgedragen op de frisse binnenkomende buitenlucht. Door de binnenkomende lucht in de stal voor te verwarmen, verlaagt u het vochtgehalte en verbetert u het klimaat in de stal. WarmteTerugWinning levert u bovendien een aanzienlijke energiebesparing.